Сторінки

вівторок, 10 грудня 2013 р.

"Студент за студента!"


Саме під таким лозунгом 10 грудня 2013 року на львівському Євромайдані організатори провели флешмоб, учать в якому взяли вихованці провідних вишів Львова. Захід став символом підтримки тих студентів, які були жорстоко побиті «Беркутом» у ніч з 29 на 30 листопада й зараз перебувають під наглядом правоохоронних органів. Подія ще раз засвідчила згуртованість молодого покоління та колективну здатність стати на захист своїх побратимів, яких сьогодні, через тиждень після побоїв, несправедливо звинувачують в організації протиправних дій і вчинків тієї ночі, яка у пам'яті сучасного покоління закарбується як насильницький і жорстокий спосіб знищення мирної акції за право на європейське майбутнє України та краще життя наступних поколінь. 

Студентів сформували у шеренги, роздали наліпки червоного кольору та розповіли сценарій флешмобу, який складався із п'яти кроків: спочатку молодь заліплювала рот наліпками, як знак спротиву тому, що сьогодні студентів не вважають за ту частину нації, яка може змінити історію, не рахуються з її думками та забороняють висловлювати власну позицію щодо доленосних рішень, які впливатимуть на розвиток нації, після цього клала руки за голову, присідала, а потім дружно підіймалася, зривала наліпки та гучно вигукувала: «Студент за студента!»

Окрім вияву підтримки потерпілим і затриманим студентам, флешмоб ініціює й оголошення 10 грудня Днем студентської солідарності, а його організатори звертаються до світової студентської спільноти солідаризуватися разом з Україною. 

Зазначимо, що подібну акцію в один із днів Євромайдану провів Національний університет «Львівська політехніка», студенти якого колоною пройшлися по вулицях міста із заклеєними чорними наліпками ротами,як знак непокори того, що влада посміла підняти руку на національно свідоме покоління молоді.

   
Тому не переставаймо показувати наше почуття солідарності, не впускаймо у себе песимістичні настрої та бережімо віру у переможний кінець!




Юлія Девда
Фото Зоряни Козачок




Немає коментарів:

Дописати коментар