Сторінки

четвер, 21 березня 2013 р.

«Нікотин на вітамін»: а, може, яблучко?



21 березня на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка у рамках відзначення Тижня здоров'я, який проходить із 18 по 24 березня, організували акцію «Міняй нікотин на вітамін». Вона є всеуніверситетською і проводиться практично на кожному факультеті. Ініціатором ідеї виступила студентська  рада. Мета події -  пропагування здорового способу життя та вироблення у курців стимулу до позбавлення шкідливої звички. Участь у ній взяли студенти і навіть викладачі факультету.  Цигарки міняли на більш корисний продукт для організму – яблуко. 

Волонтерами  акції стали першокурсниці  Діана Кузьмич і Юлія Сивак. Під час перерв дівчата знаходили курців, носили із собою банку, куди і вкидали сигарети учасники, і в обмін на шкідливу річ  давали їм смачне яблуко. «Мотивувати відмову від куріння таким способом дуже ефективно та навіть кумедно. Нехай і буде у курців на одну цигарку менше, зате вітамінів прибавиться.  Такі "міняйлівки" дають користь, і ,напевно, хтось все ж таки задумається , що краще з'їсти корисний фрукт, ніж себе  отруювати», - зізнаються студентки, які від перебігу акції отримали позитивні враження. Сподіваємось, що такого типу заходи стануть традицією на нашому факультеті.

До речі, яблука приносять велику користь людському організмові. Їх споживання  очищує кров, виводить отрути, нормалізує травлення. А також – додає сил ,енергії  і допомагає боротися  із сонливістю, що так необхідно та важливо для студента.
Юлія Девда
Фото Вікторії Ізотової

Немає коментарів:

Дописати коментар