Сторінки

пʼятницю, 29 березня 2013 р.

Обрано нового очільника Студентської ради факультету журналістики!




 
28 березня 2013 року у приміщенні ЦКД Львівського національного університету імені Івана Франка відбулось засідання звітно-виборчої конференції 
Студентської ради факультету журналістики.  Участь у ній взяли голова Іван Пикус, очільник Студентського уряду Роман Яцикович, заступник декана з навчально-виховної роботи факультету журналістики Ярослав Табінський , голова профбюро Ярослав Ткач і 63 студенти-делегати. Кожне рішення ухвалювали мандатним голосуванням. Метою події  був підсумок діяльності органу студентського самоврядування та обрання його нового керівника. За підрахунками голосів ним стала студентка третього курсу Христина Гапонюк. 

Привітав учасників і відкрив конференцію Роман Яцикович. Він ознайомив присутніх зі складом делегаційної та лічильної комісій. Також зазначив: «Студентська рада факультету журналістики – яскравий приклад належного функціонування органу студентського самоврядування». Після оголошення порядку денного слово передали Іванові Пикусу. Екс-голова у вигляді мультимедійної презентації наочно прозвітував перед публікою  свою діяльність у період із квітня 2011 по квітень 2013 року. У відеоматеріалі  він відобразив основні завдання, які планував виконати, обіймаючи цю посаду, показав активну участь студентів-журналістів в університетських розважальних, спортивних і благодійних заходах, відзначив належну наукову роботу та продемонстрував результати діяльності. 

Після свого виступу Іван подякував членам Студентської ради й адміністрації факультету за плідну  й насичену  командну працю та сказав: «Факультет журналістики – це один механізм, який має працювати разом». Наприкінці свого звіту отримав заслужений подарунок – грамоту від декана Михайла Присяжного за вагомий вклад у розвиток факультету журналістики. Її вручив голова профбюро Ярослав  Ткач. Він привітав учасників і подякував їм за присутність,  а кандидатам побажав успіху та здорової конкуренції.  Голова мандатної комісії, четвертокурсниця Мар'яна Сич, від імені членів Студентської ради також принесла вдячність Іванові Пикусу за виконану роботу та побажала подальших успіхів у професійному житті. 

Долучився до слова Ярослав Табінський. Він зазначив, що наступник Івана повинен гідно нести таку відповідальну місію, як належне представлення факультету на університетському рівні.  Також звернув увагу на те, що зараз факультет потребує активніше долучатися до благодійництва та готувати  інтелектуальні кадри. Наприкінці додав: «Ми повинні бути однією сім'єю та допомагати одне одному». 

Під кінець звітної частини конференції протоколи про легітимність дії зачитали мандатна комісія у складі Мар'яни Сич, Уляни Лаврик і Юлії Шлиян та лічильна комісія, у яку ввійшли Ярослава Федораш, Віра Качмар і Лілія Імбровська.

Виборча частина передбачала ознайомлення присутніх із програмами кандидатів на пост голови студентської ради – третьокурсниць Катерини Генсіровської та Христини Гапонюк.  Кожна з дівчат склала орієнтовний перелік пунктів і заходів, які б  вона виконувала, обіймаючи цю посаду. Христина Гапонюк у своїй програмі звернула увагу на реорганізацію структури Студентської ради, створення факультетського видання, правильну організацію роботи прес-служби,  модернізацію новинного сайту, налагодження міжнародної співпраці та роботи з Науковим товариством, сприяння студентам стажування і навчання за кордоном. Також наголосила на потужній підготовці до 60-річчя факультету журналістики, проведенні внутрішніх конференцій, підтримці благодійних акцій, організації культурно-масових і спортивно-розважальних заходів і запропонувала студентську толоку. 

Інший кандидат, Катерина Генсіровська, прозвітувала про культурні досягнення, зокрема, проведення різноманітних урочистих заходів разом зі студентами та створення кіноклубу, який зараз успішно функціонує на факультеті. Серед головних ідей Катерини – організація театрального факультетського гуртка,  проведення вистав, формування груп-студій, флеш -мобів, бук-кросингу та видання газети. 

Після слухання доповідей, присутні мали можливість взяти участь в їх обговоренні та поставити кандидатам запитання.

Настала найбільш хвилююча  мить – голосування . Після підняття мандатів за бажаного кандидата та підрахунку  голосів, лічильна комісія оголосила результати. Отож, за Христину Гапонюк свої голоси віддало 29 делегатів, за Катерину Генсіровську – 19, проти обох кандидатів проголосувало 7 осіб, утримались від голосування 8 присутніх.

Після ухвалення рішення Христина Гапонюк подякувала 
присутнім за те, що зуміла вселити у них довіру. 
Отож, вітаємо нового очільника Студентської ради! Бажаємо успіхів, вдалої праці та реалізації усіх намірів!
Юлія Девда
Фото Мар"яна Павлика



Немає коментарів:

Дописати коментар