Сторінки

четвер, 19 вересня 2013 р.

ВІДЕО "ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИ"


Проект «живої євростіни», який на своєму факультеті організували студенти-журналісти у рамках акції  «Університет за євроінтеграцію» вже успішно реалізовується: з'являється все більше думок і сподівань стосовно вступу України в ЄС та одержання нашою державою нових можливостей для свого розвитку. Вслід за «первісним» видом обміну інформації активісти готують більш сучасний - відеоролик, основною ідеєю якого також є підтримка інтеграції українського суспільства в Європу. В ньому студенти почергово з'являтимуться із 28-ма прапорами країн-членів ЄС на обличчі, а наприкінці разом відкриють й український символ.


Як пояснює ініціатор зйомки – магістрант Мар'яна Сич, ролик готують, щоб не тільки долучитися до університетської акції, а й зробити це по-особливому. «Цим невеличким відеопроектом ми хочемо підтвердити оригінальність нашого факультету, адже на ньому навчаються творчі люди. Думаю, що навіть у такій глобальній справі студенти-журналісти повинні відзначатися креативністю», - впевнена вона. 
Учасникам особливої зйомки також сподобався її задум. 

Першокурсниця Уляна Корицька вважає таку ідею перспективною, оскільки після приєднання України до країн ЄС студенти отримають можливість навчатися за кордоном і вільно мандрувати по світу.«Доля України в Євросоюзі  певним чином у наших молодих студентських руках», - впевнена вона. Студент другого курсу Даниїл Задорожний хоча і має деякі сумніви стосовно того, що подібні акції сприятимуть вступу України до ЄС, але переконаний,що сила і в кількості, і в єдності: «Якщо до цього долучаться факультети усіх вищих навчальних закладів нашої держави, це зможе підштовхнути інтеграційний процес».  
А ми з нетерпінням чекаємо чергової відеооригінальності!




Юлія Девда
 Фото Meлissи Жаботинської



Немає коментарів:

Дописати коментар