Сторінки

вівторок, 3 вересня 2013 р.

А У НАС ПОПОВНЕННЯ!


2 вересня 2013 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року. Найбільш хвилюючим це свято було для першокурсників, які вже від сьогодні стали частиною великої і дружньої сім'ї славного Франкового університету. Для них провели богослужіння у церкві Преображення Господнього, на площі  перед alma-mater посвятили у студенти, а також організували зустрічі з деканами факультетів,  директорами коледжів та ознайомили зі структурою студентських рад факультетів. Амбітними та творчими студентами поповнився і факультет журналістики.

Участь в урочистій лінійці взяли представники обласної та міської рад, обласної профспілки працівників освіти та науки, заслужені професори та декани університету, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Маркіян Мальський, Ректор Львівського університету (1991 – 2007, 2010-2013 рр.) Іван Вакарчук. 

Із привітальними словами до першокурсників звернулися Перший проректор Василь Височанський, представник Львівської облдержадміністрації Ірина Романів, заступник міського голови Львова Марта Литвинюк, професор Михайло Зарічний і магістр факультету іноземних мов Юлія Ільницька. Вони закликали студентів берегти цей дорогоцінний період життя, ставити високі цілі, досягати їх і почесно носити звання студента Львівського національного університету імені Івана Франка. 

Першокурсники – журналісти також були присутні на урочистому дійстві. Після нього вони зустрілися з деканом факультету Михайлом Присяжним,  завідувачами кафедр і викладачами. Михайло Павлович привітав студентів зі вступом і влиттям у дружню сім'ю Львівського національного університету. «Цей день – це ніби перше ваше причастя, оскільки ви свідомо зробили свій вибір. Саме від вашого бажання, наполегливості та ставлення до науки залежатиме ваше професійне майбутнє», - наголосив він. Із привітальними словами до першокурсників звернувся проректор університету Мар'ян Лозинський, який побажав їм посіяти хороше зерно і зібрати з нього щедрі плоди, працювати наполегливо, поважати викладачів, любити батьків і рідний факультет. Далі виступили завідувач кафедри нових медій Борис Потятиник, завідувач кафедри української преси  Степан Кость, завідувач кафедри телебачення та радіомовлення Василь Лизанчук, завідувач кафедри теорії і практики журналістики Михайло Присяжний завідувач кафедри засобів мови ЗМІ Марія Яцимірська і завідувач кафедри зарубіжної преси та інформації Йосип Лось. Головні їх настанови стосувалися істинної суті журналістської професії, яка, насамперед, полягає в боротьбі за Правду, базуванні на україноцентризмі та об'єктивному висвітленні подій, які становлять сучасну інформаційну панораму. Одночасно зі своїми виступами завідувачі кафедр представляли і викладачів.
Після знайомства із викладацьким складом факультету на студентів очікувало знайомство зі студентським урядом. Його розпочали заступник декана з навчально-виховної роботи Ярослав Табінський, який відзначив, що студенти прийшли не лише за здобуттям нових знань, які сприятимуть професійному вдосконаленню, а й за позитивними емоціями, радістю, вірними друзями. У цьому його підтримав заступник декана з навчальної роботи Богдан Тихолоз, побажавши, нехай слова «навчання» і «кохання» зримуються не тільки у поезії, але й у житті. Богдан Сергійович наголосив, що факультет журналістики вирізняється не лише тим, що сприяє високій кваліфікації фахівця, а й тим, що формує національно свідому особистість. «Пам'ятайте, що факультет – це ви, студенти, тому заради вас ми  виконуємо свою справу», - зазначив він. Майбутню медійну громадськість привітав і голова Студентського Уряду Львівського національного університету Роман Яцикович. Він побажав студентам здобувати свідому громадянську позицію та підкреслив, що факультет журналістики є одним із найпочесніших. 

Структуру студентської ради факультету представила відмінниця навчання, магістр Мар'яна Сич. Вона ознайомила першокурсників із комітетами, яких є чотири: комітет з питань фізичного виховання та спорту, соціальної допомоги та благодійності, культури та організації масових заходів, освіти та науки, розповіла про прес-службу та фотогурток. Роботу студентської ради наочно продемонстрував і відеоролик. Голова Профбюро факультету журналістики Ярослав Ткач побажав наснаги та плідної  праці на благо факультету. Також нагадав про норми поведінки у гуртожитках, зокрема, про заборону спиртних напоїв, оскільки саме через це минулого року виселили близько 500 студентів.
Магістр факультету Зоряна Козачок представила першокурсникам Наукове товариство. Його діяльність – це участь у різноманітних конференціях, конкурсах, семінарах, вебінарах, майстер-класах, круглих столах, олімпіадах із журналістики. Також старшокурсники, які є учасниками цього осередку, охоче проводять ознайомчі лекції для молодших курсів, які стосуються різних сфер журналістики. Наукове товариство співпрацює також і з дитячими будинками. «Ми – велика, молода та амбітна спільнота!» - підсумувала Зоряна.
Випускниця факультету журналістики Галина Сафроньєва за допомогою відеоролика представила учасників дискусійного клубу. Вони сказали, що участь у ньому стала для них можливістю реалізувати себе творчо й інтелектуально, підвищити свій професійний рівень та познайомитися з неординарними особистостями.  Дискусійний клуб також проводить різноманітні зустрічі та проекти, де читають корисну літературу, дивляться пізнавальні фільми та вчаться дебатувати.

Після цього першокурсникам ще раз побажали наснаги на навчальний рік та успіхів у студентському житті.

Юлія Девда
Фото Meлissa Жаботинська

Немає коментарів:

Дописати коментар