Сторінки

суботу, 12 жовтня 2013 р.

Факультет журналістики розпочав святкування свого 60-ліття


Вже упродовж шістдесяти років стіни нашого факультету випускають талановитих і здібних мас-медійників, які реалізовують себе у різних сферах журналістики, стають фахівцями своєї справи та є гордістю нашого закладу. Гідному рівню професійної кваліфікації студентів сприяють викладачі факультету, які сумлінно виконують свою роботу. Вселяючи дорогоцінні знання у тих, хто їх по-справжньому жадає, вчать сутності цієї професії, яка полягає у боротьбі за правду, пропагуванні моральних і духовних цінностей та повноцінному й об’єктивному висвітленні подій, які є інформаційною панорамою сучасності. 



11 жовтня 2013 року біля корпусу факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося урочисте відкриття святкування ювілею закладу. Атмосферу урочистості творили  банер із написом: «Факультету журналістики -  60!», різнокольорові кульки, почеплені при вході, золота львівська осінь та неприховане почуття радості викладачів і студентів, які взяли участь в цьому історичному моменті.  

Привітав усіх декан факультету Михайло Присяжний. Він нагадав, що разом з цим святом уся університетська спільнота відзначає День Університету та побажав невтомно працювати та примножувати славу нашого закладу. Виконувач обов'язків голови студентської ради факультету журналістики Мар'яна Сич наголосила на тому, що в руках журналістів – інформація, яка є сильним інструментом, що дозволяє володіти світом, і представники цієї професії вміють подавати її якісно й оперативно. Голова Наукового товариства Зоряна Козачок підкреслила, що наш факультет готує спеціалістів та висококваліфікованих фахівців, а керівник Дискусійного клубу Ярослав Назар відзначив те, що вихованці alma-mater мають чудову нагоду доторкнутися до традицій, увібрати їх у себе, зберегти та передавати, цим самим здобуваючи безцінний досвід. Заступник декана з навчально-виховної роботи Ярослав Табінський наголосив на історичному значенні моменту відзначення 60-ліття Львівської школи журналістики та високій місії збереження й примножування університетських традицій.  Після урочистого перерізання червоної стрічки усі дружно заспівали Гімн студентів «Gaudeamus», зробили спільні фото на згадку про такий чудовий осінній день та ввійшли до стін рідного факультету. 

«Цей час є для нас знаменним і ми мусимо його відзначати. Як ми знаємо, наш факультет заснували 1953-ого року, тобто у часи тоталітаризму, коли інформація підпорядковувалася ідеології, а не суспільству. Але впродовж цього жорсткого часу заклад не переставав виконувати своїх обов'язків, його студенти, а згодом і випускники, попри тодішні вимоги були справедливими та намагалися йти за запитами аудиторії», - розповідає декан факультету Михайло Присяжний. Окрім цього, він зазначив, що Львівська школа журналістики орієнтована на виклики часу та готова  виконувати  нові плани й підходи, пов'язані з технізацією інформаційної індустрії. Та незважаючи на прогрес засобів масової інформації, незмінним, за словами Михайла Павловича, є одне:«Ми вчимо наших вихованців думати, аналізувати та порівнювати. Саме це є стержнем підготовки фахівців до власне українських ЗМІ, адже зараз нам так не вистачає аналітичної журналістики, яка не тільки інформує, а й формує громадську думку», - впевнений Михайло Присяжний.

Тому зараз, оглянувшись на пройдених шістдесят років, сучасне покоління інформаційників повинне зрозуміти, що має чим пишатися, оскільки факультет журналістики сформував і з дня у день продовжує формувати й виховувати надійне покоління «рицарів Правди», зберігає, утверджує та пропагує українські традиції, а його студенти гідно виконують як інформаційний, так і моральний обов'язок.


Юлія Девда
Фото Анни Солом"яної

Немає коментарів:

Дописати коментар