Сторінки

вівторок, 1 жовтня 2013 р.

Разом у ЄС!


30 вересня 2013 року у Виставковій залі Львівського національного університету імені Івана Франка за підтримки Студентського уряду відбулося відкриття текстово-візуального проекту «Ми – велика студентська європейська сім'я». Участь у ньому взяли лідери самоврядування alma-mater. Виставка містила оригінальні колажі, які поєднали фото та вислови студентів про те, що принесе євроінтеграція молодому поколінню. 







«Цим  проектом ми старалися відобразити саме ті проблеми, що стосуються кожного факультету, і які допоможе вирішити вступ України в Євросоюз. Як можуть побачити відвідувачі виставки, географи прагнуть мандрувати без кордонів, філологи жадають доводити самобутність української солов'їної мови, геологи пишатимуться багатими надрами наших земель, а журналісти не боятимуться говорити правду з екрану без політичного остраху та тиску», - пояснює задум одна з ініціаторів проекту, магістрант факультету журналістики Зоряна Козачок. 



Окрім учасників проекту та студентів, подивитися на фото прийшли проректори та декани. Така своєрідна ідея на підтримку інтеграції в ЄС, за їх словами, демонструє прагнення студентів реалізувати молодіжні ініціативи та плани. Доцент кафедри новітньої історії України Володимир Качмар переконаний у тому, що українські студенти мають високий рівень конкурентоспроможності. «За кордоном молодь вибивається у люди, але їй не слід забувати і про наш університет, який дав основи цінних знань», - вважає Володимир Михайлович. Проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар'ян Лозинський зазначив, що, навіть ідучи в ЄС, студенти не мають права забувати власні традиції. «Вихованці українських ВНЗ повинні запозичувати щось і в Європі, але разом із тим не втратити своє, якщо потрібно, то відродити його і конкурувати», - сказав Мар'ян Володимирович. Проректор звернув увагу на потребу того, щоб українська журналістика стала органічною частиною європейської, як вона зуміє влитися у закордонний простір. Він висловив великі перспективи розвитку української інформаційної галузі в Європі. 

Почесні гості запропонували розширити фотовиставку та навіть зробити її мандруючою. Голова Студентського уряду Роман Яцикович погоджується з тим, що подібні проекти чудово було б провести у кожному ВНЗ Львова, а згодом й України. «Це дасть чудову змогу продемонструвати справжні студентські цінності», - переконаний Роман Ігорович.  
Виставка триватиме до 18 листопада. Саме цього дня Європарламент виголосить остаточне рішення стосовно влиття України в єдину європейську сім'ю, що визначить перспективи розвитку нашої держави та з'ясує, чи матимемо ми сподівання на нові зміни.                                            
Юлія  Девда
 Фото Мар"яни Сич




А тепер погляньмо на зразки особливих колажів:



Немає коментарів:

Дописати коментар