Сторінки

пʼятницю, 29 листопада 2013 р.

Не крадіть та не вбивайте мрію!


Кожен з вас увійде в історію!
Тарас Гаврик, один із ведучих
львівського Євромайдану



Вже тиждень триває страйк львівських студентів на підтримку підписання Асоціації з ЄС та проти згортання євроінтеграційної  кампанії.  На Євромайдан у кількості понад 40 тисяч осіб вони вийшли вже всьоме та вкотре довели свідоме розуміння того, що наша держава гідна бути частиною Європи не тільки на географічній карті, а й у духовному, ментальному, культурному, освітньому та науковому аспекті. 



 


До страйкуючих студентів прагнуть приєднатися й учні загальноосвітніх шкіл та гімназій, але керівництво далеко не кожного середнього навчального закладу підтримує такі наміри. У соціальних мережах сьогодні з'явилися повідомлення про те, що директори замикають вхідні двері та не випускають своїх вихованців зі стін на майдан. Почувши таку інформацію, протестувальники традиційно закричали «Ганьба!», а ведучі порадили охочим відстоювати ідею школярам приходити на страйк після обіду, у випадку, якщо у школах мало не тоталітарний режим. 



«Ганьба!» кричали й українській владній верхівці, гарант якої вкотре «морозиться» підписувати угоду про вступ України в Євросоюз, та рішенню відкликати підписання Асоціації на кілька місяців! Про це мітингувальники дізналися із сюжету про перший день саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, ключовими подіями якого є бізнес-форум країн-учасників і переговори стосовно членства України в ЄС. На зустріч українська делегація прийшла останньою, тільки її представники слухали виступи доповідачів у навушниках із перекладом з англійської на, увага, російську (!), а віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов  запевнив, що підсумки переговорів мали б бути позитивними (от тільки для кого, не уточнив), заявив, що сам робив усе можливе для отримання позитивного результату. Тоді як Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики Штефан Фюле не розуміє, чому для модернізації економіки Україні потрібні 160 мільярдів доларів, які влада, швидше за все, спрямує на її стагнацію (гальмування, застій), а не вдосконалення, та висловив розчарування стосовно політики українських можновладців.
  
Сайт Інтернет-видання «Українська Правда» повідомляє, що Угоду планують
підписати навесні 2014 року. «За інформацією джерел, у Вільнюсі узгоджується текст спільної декларації про подальші взаємини ЄС і України після непідписання Угоди про асоціацію в ході завтрашній сесії саміту Східного партнерства. Згідно з цією інформацією, в документі передбачається підписання Угоди про асоціацію в ході наступного саміту Україна-ЄС, який планується провести в кінці лютого-початку березня 2014 року. Крім цього в документі згадуються процедури врегулювання торгово- економічних конфліктів з Росією. При цьому текст не передбачає участі в цих переговорах російської сторони». (http://www.pravda.com.ua/news/2013/11/28/7003483/


Організатори й ведучі Євромайдану не втомлювались нагадувати, що підтримка львівських студентів потрібна у Києві та закликали до максимального об'єднання львів'ян, які завтра вийдуть формувати живий ланцюг, що має простягнутися від столиці, пролягти через Житомир, Рівне і Львів та досягнути міста Перемишля. Триватиме акція з 12.00 до 14.00. Не забуваймо й про петицію Білого Дому, мета якої – заборонити в'їзд «Яника й компанії» до США та заморозити банківські рахунки членів його сім'ї. Станом на 29 листопада на 01.00 годину ночі кількість підписів сягнула майже 73 тисячі. Перейти до документу ви можете за цим покликанням: 


https://petitions.whitehouse.gov/petition/impose-personal-sanctions-president-ukraine-viktor-yanukovych-and-cabinet-ministers-ukraine-members/h58Fz30V .

Запал сьогоднішнього вечора підтримували гурти «Aurum», «Otherside», «Freddy Max Street» , «Тінь Сонця», виконавці Одісей, Юлія Верджі та балет «Sirius», який вразив постановками танців народів Європи.

Ми нагадаємо, що вночі майдан не спить, на ньому залишаються ті, хто доводить щирість своїх намірів і випробовує власну стійкість. Мерзнути вам не дадуть, оскільки на площі працює польова кухня, а в корпусі географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка (вулиця Дорошенка, 41, аудиторія 67, що на 2 поверсі) облаштували пункт обігріву учасників нічного мітингу, де можна зігрітися гарячим чаєм, переночувати, зарядити телефони та скористатися Інтернет-зв'язком.  


Тому готуймося до ще одного історичного моменту – живого євроланцюга, повторімо історію наших батьків, дідусів і бабусь, щоб, незважаючи на глобалізацію сучасності, у майбутньому, через деякий час, розповісти нашим дітям про благородну та високу справу, в якій ми разом з вами сьогодні беремо участь! З нами Господь і віра у силу єднання! 


Юлія Девда
Фото інформаційного агентства GALNET. (http://galnet.org/news/70919-somyj-den-lvivskoho-evromajdanu-ne-kradit-mriyu)


Немає коментарів:

Дописати коментар