Сторінки

пʼятницю, 29 листопада 2013 р.

І повторимо історію батьків…


Львівська молодь знає собі ціну!
Тимур Олевський, російський журналіст 
(телеканал «Дождь»)

29 листопада 2013 року українці утворили живий євроланцюг, який проходив від Києва, проліг через Рівне та Житомир і сягнув міста Перемишля, що на кордоні з Польщею. 


Та деякі національні  ЗМІ вважають, що спроба України «досягнути» Європи зазнала краху. У Житомирі, наприклад, підтримати всеукраїнську акцію прийшло недостатньо людей. Від Бульвару Шевченка до Хрещатика в Києві ланцюг простягнувся, але вийшов трішки розірваним. Львів'янам вдалося міцно взятися за руки та «торкнутися» сусідньої країни. Разом з активним та ініціативним студентством до живого ланцюга долучилися дорослі, більшість яких – учасники живого ланцюга 1990-го року, та діти. 

Формували живий євроланцюг ще від 11 години, розтягуючись вулицями, упродовж часу до 14.00 тричі співали Державний Гімн України та викрикували 
 патріотичні лозунги.
 Маршрут у Львові охопив десятки вулиць, його фінішною точкою стало село Шегині, що є державним кордоном. Соціальні мережі повідомили, що Львів з'єднався з Європою досить щільно, на підтримку вийшли й українські студенти, що навчаються в Польщі. Ідею незвичайного єднання  підтримав і мер Андрій Садовий, висловивши думку, що за цей доленосний тиждень молодь змужніла духовно й морально. «Незважаючи на вітер і сніг, те, що відбулося у душах студентів, змінило їх!» - впевнений очільник Львова.
Тому дякуємо кожному, хто взяв участь в історичному моменті та доклав своїх зусиль до підтримання духу єднання!

Тим часом над майданами Львова та Києва нависає небезпека. Київський «Беркут» довжелезними колонами попрямував на Майдан незалежності, де вчинив сутичку з мітингувальниками. До їх загонів долучилися й «тітушки» із залізними трубами. За повідомленнями, знову ж таки, із соціальних мереж, київський «Беркут» їде й у Львів, щоб згорнути євромайдан культурної столиці України, на якому продовжують страйкувати, зігрівати присутніх та молитися за долю України. Чи правдивою є ця інформація, чи це чергова провокація – побачимо! Але все ж схиляємося, що це обман, хоча закликаємо всіх небайдужих з метою безпеки виходити на площу вночі! 

Не втомлюємося вам нагадувати і про петиції Білого Дому. Сьогодні до петиції про заборону в'їзду «Януковича та друзів» до США та замороження його рахунків (https://petitions.whitehouse.gov/petition/impose-personal-sanctions-president-ukraine-viktor-yanukovych-and-cabinet-ministers-ukraine-members/h58Fz30V), кількість підписів якої станом на 29 листопада на 21.30 сягнула майже 94 тисячі, додалася петиція про мирне повалення українського уряду у зв’язку з провалом підписання Угоди про асоціацію з ЄС. До неї ви можете перейти за цим покликанням: https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-ukraine-peaceful-overthrow-current-government/8D5CRgJg  На цей час її підписали більше 3,5 тисяч осіб, тому активізуймося та пропагуймо толерантну розправу над урядом! 

БОЖЕ, СПАСИ І СОХРАНИ ТИХ, ХТО ЗАРАЗ СТОЇТЬ і ВІДСТОЮЄ ІДЕЮ НА МАЙДАНАХ...
Юлія Девда
Фото порталу інформаційного агентства «Вголос» (http://vgolos.com.ua/photo/lvivyany_obiednalys_u_yevrolantsyug_foto_125365.html) 
та Меліssи Жаботинської







Немає коментарів:

Дописати коментар